Slepi pes in njegov pes vodnik

Nazaj na Blog

Slepi pes in njegov pes vodnik

Pregovor, ki pravi, da najboljšega prijatelja spoznaš v nesreči, se je ponovno izkazal za resničnega, kot tudi to, da živali čutijo nesrečo drugega in da lahko s svojim značajem in s svojimi izjemnimi sposobnostmi izboljšajo in polepšajo življenje drugemu živemu bitju. Nemški dogi Lily v življenju namreč ni bilo prizanešeno. Zaradi bolezni so ji morali odstraniti obe očesi in od takrat je njen pes vodnik in njena najboljša prijateljica nemška doga Maddison.

Lily je nemška doga. Pri starosti 18 mesecev so ji zaradi vraščanja očesnih vek v očesna zrkla morali odstraniti obe očesi. Po operaciji je slepo Lily pod svoje okrilje vzela Maddison, prav tako nemška doga. Zadnjih 5 let je tako Maddison Lilijin vid in pes vodnik.

Maddison je izredno predana svoji slepi prijateljici. Večino časa hodi zelo blizu in jo z dotiki usmerja v željeno smer.

Lily pa je po izgubi vida bolje razvila druga čutila. Kljub temu, da ju skrbniki ne ločujejo pogosto, Lily vedno ve, če je Maddison v bližini. Tudi noč preživita skupaj. Ko napoči čas za spanje, se zvijeta skupaj in zaspita.

Povzeto po: www.thesun.co.uk,  Foto: Jonathan Pow / rossparry.co.uk

Deli objavo

Nazaj na Blog
0