ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO CELEIA

Nazaj na Blog

ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO CELEIA

Športno-kinološko društvo Celeia je priljubljen izvajalec šolanja psov vseh starosti, velikosti in pasem v savinjski regiji. Odlikuje nas odprtost, ljubezen do psov, strokovnost in sledenje najnovejšim smernicam na področju šolanja psov. Našim kosmatim učencem pomagamo do hitrega sprejemanja novih znanj in trikcev na psom zabaven in zanimiv način z uporabo pozitivne motivacije – nagrade, ki v svetu daje najlepše in trajne rezultate.

Veseli smo vsakega novega člana, ne glede na to, ali se nam pridruži prijazna čivava ali graciozen velikan  nemška doga. Lastnikom nudimo svetovanja, povezana s šolanjem ali skrbjo za psa, in jih podpiramo na poti socializacije pasjega prijatelja od male šole do tečaja dela z noskom. Tečaje izvajamo na prenovljenem poligonu, v naravi, kjer se kužki in lastniki dobro počutijo. Poleg poligona imamo urejeno veliko brezplačno parkirišče.   

Športno-kinološko društvo Celeia je bilo ustanovljeno leta 2002. Naše poslanstvo in namen društva je pomoč skrbnikom psov in njihovim družinam pri vzgoji in šolanju psov.

Prvi društveni prostori in vadišče so bili v Škofji vasi. Ker se je društvo s svojimi dejavnostmi širilo, je bilo potrebno poiskati novo lokacijo. To smo našli v Bukovžlaku, kjer smo z veliko truda in pomoči sponzorjev zgradili sodobno vadišče, ki nam je vsem v ponos in na njem delujemo od leta 2015.

Smo člani Kinološke zveze Slovenije in Mednarodne zveze FCI. Imamo inštruktorje z licencami, ki sledijo novim kinološkim trendom.

Vseskozi dajemo velik poudarek šolanju psov različnih kinoloških disciplin. Organiziramo tečaje male šole, začetni in nadaljevalni tečaj, IGP, Agility, Rally obidience, delo z noskom. Vsi tečaji so vedno dobro obiskani.

V društvu deluje tudi terapevtska skupina «Kosmati smrčki«, ki s svojimi psi obiskuje vrtce, šole, domove upokojencev … Razveseljujejo in pomagajo kot kosmati terapevti pomoči potrebnim.

Naši člani se redno udeležujejo kinoloških tekmovanj v vseh disciplinah in dosegajo lepe rezultate. Najpomembnejše pa je, da v okviru tečajev psi na prijazen in ustrezen način sprejemajo nova znanja in da se njihovi lastniki dobro počutijo v družbi naših izkušenih inštruktorjev. Vabljeni na našo spletno ali FB stran, kjer objavljamo dogodke, tečaje, uspehe naših tečajnikov na tekmovanjih ali zgolj prijetne utrinke iz vsakdanjega življenja društva, obkroženega s najboljšimi človekovimi prijatelji – psi. 

Predsednik ŠKD Celeia

Deli objavo

Nazaj na Blog