Novozelandsko podjetje Ziwi Pets pri proizvodnji suhe in mokre hrane za mačke sledi bistvenemu načelu: Mačke so v celoti mesojede živali. In temu ustrezno so prilagojene vse recepture Ziwi Peak mačje hrane. Mačke ne morejo živeti zdravega in polnega življenja brez aminokislin, ki jih prejmejo le iz mesnih beljakovin. Zato preberi več >

je Ziwi Peak hrana za mačke bogata z mesom, vključno z notranjimi organi. Na zraku sušena mačja hrana Ziwi Peak je nekaj posebnega v svetu, saj se vse uporabljene sestavine v posamezni recepturi počasi sušijo na nizkih temperaturah. Končni Ziwi Peak izdelek je zato po vsebnosti vitaminov in mineralov enakovreden prehrani mačk s surovo hrano, le da lastnikom ni potrebno skrbeti zaradi morebitnih okužb mačk z nevarnimi bakterijami.
Suha hrana za mačke Ziwi Peak vsebuje kar 98 % mesa in organov, mokra hrana za mačke pa cca 92 %, zato se po kakovosti receptur uvršča med najboljše hrane za mačke na svetu.
Hrana za mačke Ziwi Peak se od ostalih znamk na trgu močno razlikuje po vsebnosti ogljikovih hidratov. Te večina proizvajalcev mačje hrane dodaja v svoje recepture z enim samim namenom: Da poceni končni izdelek. Ogljikovi hidrati mačkam ne predstavljajo dodane vrednosti v prehrani in le dodatno obremenjujejo njihov prebavni sistem. Podjetje Ziwi Pets je zato vse svoje recepture brezpogojno prilagodilo mačjemu prebavnemu sistemu in v mokro in suho hrano za mačke ni dodalo sestavin, ki jim ne koristijo. Hrana za mačke Ziwi Peak zato ne vsebuje žitaric, krompirja, koruze, riža, ovsa, graha in ostalih sestavin, priljubljenih v branži. Te „dodatke“ strokovnjaki za mačjo prehrano imenujejo mašila, saj mašijo primanjkljaj mesnih beljakovin v mačji recepturi in na ta način cenijo izbrano mačjo hrano.
Želja vsakega mačjega lastnika je, da je njegova mačka srečna, zdrava in dolgo njegova življenjska sopotnica. Na zdravje in dolgoživost mačk vpliva tudi kakovost sestavin v izbrani mačji hrani. Vse Ziwi Peak sestavine so na etični način pridelane v Novi Zelandiji. Živali se prosto pasejo po otoku, medtem ko so ribe in zelenouste školjke gojene v čistih morjih okoli Nove Zelandije. Ker tudi mačke obolevajo za obrabo sklepov, so suho in mokro hrano za mačke obogatili z naravnim in izjemno cenjenim virom glukozamina in hondroitina; zelenousto školjko. Vse Ziwi Peak recepture vsebujejo 3 % omenjene sestavine, ki skrbi, da se mačji sklepi prehitro ne obrabijo.
Da bi mačkam ponudili čim bolj zdravo in njihovemu organizmu prilagojeno hrano, so recepture Ziwi Peak mokre in suhe mačje hrane narejene brez umetnih kemikalij, GSO in sladkorjev. Kot osnovni „ojačevalec okusa“ pa so uporabljeni povsem naravni hladno oprani vampi, ki delajo recepture okusne brez nepotrebnih kemikalij. Posebno pozornost so posvetili konzervam za mačke, ki ne vsebujejo potencialno škodljivih premazov. Hrana za mačke Ziwi Peak je zaradi bogatosti z vrhunskimi sestavinami bolj kalorična od hrane za mačke, ki vsebuje veliko mašil, zato se je porabi manj. Mačji lastniki iz celega sveta poročajo, da se odlično obnese pri mačkah, ki se bojujejo z alergijami ali določenimi boleznimi.

Napredno iskanje s filtri